Inför Moldavien

Gör ett snabbt blogg inlägg innan jag börjar ladda inför matchen ikväll. Veckan har varit som de flesta hemma landskamper är. Träning på Råsunda eller Stadion, presskonferens på Park Hotell, komplettering av porträttbilder på samtliga spelare.
Lägger upp ett gäng bilder från dagarna som varit, lite träning, skoj och grimaser under porträtt plåtningen. Om jag kommer ihåg så ska jag blogga ikväll efter matchen också.
/m

14 Dagar

Det har varit 2 långa veckor, hade ambitionen eller tanken kanske, att blogga varje eller varannan dag iaf.
Det gick ju så där. Har varit lååånga dagar varvat med sjuka och hungriga dagar, för vissa. För min del var det nog mest långa och hungriga dagar, klarade mig helt från snuva, hosta och feber.
Annars har dagarna varit rätt lika, upp på morgonen, ned och käka frukost. Ladda igång en timme eller två. Passa press-bussen som rullade fram och tillbaka till stadion hela dagarna. Slänga i sig en lunch och sen tävling.
Låter kanske inte som mycket att göra men tiden springer iväg och ALLT de ska göra i Ryssland är lite mer omständigt och väldigt mycket långsammare. Att beställa mat kan ta allt från 10 minuter till två och en halv timme för fyra sushibitar. Jo det är sant jag överdriver inte.
Vi har skrattat och förundrats över mycket. Som ett telefonsamtal till en Anna-Maria på TV4 där en fru vars man är chaufför på en pressbuss. Journalisten har glömt sin mössa och vantar på bussen och lämnar därför rumsnummer och telefonnummer för att få tillbaka dessa om det går. Frun till chauffören får tag på denna lapp och ringer upp.
-my husband in your room! MY HUSBAND IN YOUR ROOM!!   =D
Eller varför inte lite nörderi-snack mellan fotografer som leder till att journalister som ska prata tjocklek på blyertspennan.
Eller maten ja. Vi hittade en sushi restaurang som var fantastisk, kallades himmelriket näst sista dagen.
Men där sprack det, vi fick den kvällen vänta på maten i två och en halv timme. 2 dagar innan var äpplena slut till desserten och å förblev det veckan ut. Bråstedt på Expressen smsade att igår att nu var riset slut. (!)
Mycket har hänt och slitit har det varit, inte bara med jobbet utan allt runt omkring också.
Samlar ihop några bilder från tävlingarna som varit.
Återkommer vid nästa nedslag.
/m


Khanty-Mansiysk

Har styrt vidare till Sibirien för att bevaka skidskytte VM.

Dagen igår var en lång resdag som gick via Moskva där mellanlandningen bestod i av att byta flygplats. För den som besökt Moskva vet att trafiken kan stå helt stilla, som i vilken storstad som helst fast lite oftare. Vi (jag, Scanpix, TV4 och TT), hade lite mer än fyra timmar på oss att förflytta oss, vilket var mer än väl. Det flöt på hela vägen och vi var framme på ca 40min. Men taxiföraren låg då i 110-140 km/h och kryssade fram på den 4-filiga motorvägen.

Vidare där ifrån var det en försenad flight, vi landade 01.45. Strul vid incheckningen på hotellet som tog ca 40min, låg i sängen strax innan, 04.00.

4 timmar senare var det bara att packa i ordning kamerorna, 10.00 startade träningen på skidskyttestadion.

Skidåkning, skytte och presskonferens har präglat dagen. Men även de fyra sömn timmarna började visa sig vara för lite.

Niklas på Scanpix åkte tillbaka med en buss tidigare till hotellet. Hotellet har två identiska byggnader, hus A och hus B. Vi bor i B. Niklas gick in i hus A och åkte upp till sitt rum. Men nyckeln passar inte, nu är inte riktigt huvudet med. Niklas pratar med receptionen och de blir såklart förtvivlade och börjar jaga en vaktmästare. Efter mycket om och men så räknar de ut att Niklas är i fel byggnad.

Niklas skickar ett sms att han nu har gått in i sitt eget rum och allt är lugnt!

Nu är kl.23.30 och vi har avslutat dagen med en knapphändig middag på hotellet.

I morgon är det VMs första tävling, medalj kanske?

Lägger in några bilder från dagen.


RSS 2.0